Om Slättbergshallen

Slättbergshallen är en issportanläggning i Trollhättan som ägs av Trollhättans Stad. Slättbergshallen stod färdig 2009 och invigdes officiellt 14 november 2009. Innan Slättbergshallen stod klar hette bandybanan Slättbergsbanan. I Slättbergshallen bedrivs mycket föreningsverksamhet men är även en uppskattad fritidsanläggning för allmänheten. Slättbergshallen det samlade namnet på tre isytor, vilket betyder en jättehall med nästan 14 000 m² is inomhus. Detta fördelat på två ishockeyrinkar samt en fullstor bandyarena.


Adress:

Slättbergshallen

Gärdhemsvägen 29

461 32 Trollhättan

Bandyarenan  Slättbergshallen stod klar i november 2009. Invigningen var 14 november 2009 i samband med seriepremiären i allsvenskan södra, Gripen Trollhättan - IF Boltic. En match som Gripen vann med 7-6.

Slättbergshallen är till vardags hemmaarena för Gripen Trollhättan bandyklubb. Publikkapaciteten är 3400 åskådare, samtliga ståplats. Vid större evenemang kan kapaciteten tillfälligt utökas till 4000 åskådare.

Förutom sedvanliga faciliteter såsom omklädningsrum, pressrum, sekretariat och försäljningsställen så finns också ett VIP-utrymme (Gripbar) där man kan äta en bit mat samtidigt som man ser matchen.

Även Trollhättans Skridskoklubb har bandyarenan som hemmabana.

Ishallen är hemmaplan för ishockeyklubben Trollhättans HC Goblins och Trollhättan konståkningsförening. Ishallen byggdes i början av 1980-talet men har renoveras vid ett par tillfällen.

Ishallen har en publik-kapacietet på ca 2000 åskådare. Under ishockeymatcher och träningar är kiosken oftast öppen. Under sommarhalvåret går ishallen att hyras för mässor eller andra evenemang.

Träningshallen är främst till för allmänhetens åkning och korpidrott. Men nyttjas även av klubbarna i hallen. Det finns dock ingen läktare för åskådare. Träningshallen ligger i anslutning till bandyhallen.

Slättbergshallen invigdes 14 november 2009 och ersatte då Slättbergsbanan. Slättbergshallen ligger på samma plats som Slättbergsbanan och är ett samlingsnamn för de tre isytor som finns i hallen. A-hallen är bandyarenan, B-hallen är hockeyarenan och C-hallen är träningsrinken. Invidningen av Slättbergshallen var seirepreimären mellan Gripen Bandy och Boltic Bandy från Karlstad. Första målskytten i Slättbergshallen blev Alexander Mayborn som spelade för Gripen/Trollhättan Bandy.

Publikkapacitet: 3 500 stående, kan utökas med 500 stående extra och kommer då upp i maxkapacitet 4000 åskådare.

Varmt välkomna till Trollhättans centrum för issport, Slättbergshallen !

Kontakt: info@slattbergshallen.se                                                                                                         

All Rights Reserved Copyright © slattbergshallen.se

Besök oss på Facebook

Hitta till Slättbergshallen

En del av Trollhättans föreningsliv